zaterdag, 19. januari 2008 - 15:41

Kansen voor ontwikkeling en zorg: Almere Health City

Almere

Almere heeft deze kansen en mogelijkheden onderzocht en de resultaten van dit onderzoek vastgelegd in het rapport “Almere Health City�. Dit rapport werd vrijdag 18 januari door wethouder Martine Visser gepresenteerd.

Door ook de aan zorg-gerelateerde segmenten te versterken, wil Almere een groter zorgconcept bereiken. Gedacht wordt bij deze segmenten aan:

* Welness & Beauty,
* Medical Trade,
* Preventie en Research Zorgboulevard
* en hieraan gerelateerd (zorg-) Onderwijs.

Kansen
Een dergelijk zorgconcept versterkt de economische structuur van Almere. De huidige en toekomstige arbeidsmarkt sluit fantastisch aan bij een groeiende vraag naar zorgpersoneel. En het biedt de jeugd mogelijkheden van opleidingen, stageplaatsen en leerbanen.

Verder geeft het onderzoek aan dat het Almere kansen biedt op een duidelijk onderscheidende (uniek in Nederland!) en belangrijke (boven)regionale rol. Want een groot zorgaanbod trekt ook cliënten aan van buiten Almere.

Enkele pluspunten
Almere ligt in de nabijheid van Amsterdam en Utrecht, wat gunstig is voor samenwerking en marktuitbreiding. Deze centrale ligging beperkt ook de reistijd van cliënten en personeel. De Groene omgeving, de ruimte en het vele water biedt kansen voor wellness en lifestyle. En niet te vergeten; Almere groeit! Hierdoor zal niet alleen de zorgvraag toenemen, maar ook het aantal potentiële werknemers. Men verwacht dat ruim 7500 extra arbeidsplaatsen mogelijk is in 10 jaar.

Belangstelling
Deze kansen worden ook gezien door anderen. Zo heeft Provincie Flevoland al bedragen (IFA) geoormerkt voor een ‘Gezondheidpark’ ter versterking van de economische structuur en onderwijsvoorzieningen. Verder is er volop belangstelling van marktpartijen (zorgaanbieders, verzekeraars, toeleverende industrie, investeerders en andere spelers op de vastgoedmarkt) voor Health City Almere.
Provincie:
Tag(s):