zondag, 27. januari 2008 - 2:55

Kil PSV fileert Excelsior

(Elfvoetbal) PSV heeft zaterdagavond met 2-1 van Excelsior gewonnen. De Eindhovenaren speelden kil en zakelijk. Na de gelijkmaker van Geert den Ouden, maakte Danny Koevermans in de blessuretijd nog debeslissende treffer.

PSV leek te spelen als een perverse beul die zijn slachtoffer tot vlak voor het einde hoop laat houden en dan alsnog het hakmes laat vallen. Na goed vijf minuten ging Mitchell Pique grof in de fout bij een terugspeelbal op zijn doelman. Jefferson Farfán onderschepte de bal eenvoudig en legde af op de vrij voor het doel staande Bálász Dzsudzsak, die scoorde.

De vroege voorsprong gaf Excelsior een eerste klap, maar de ploeg mocht blijven spartelen. De koploper in de Eredivisie liet Excelsior volledig in de wedstrijd door het werk niet snel af te maken.

Slachtoffer Excelsior zat echter wel volledig in de teugels en kon nauwelijks voor het doel van Gomes komen. De beul bleef kil de controle houden, zonder daarbij effectief te werk te gaan. Het spel ging traag en door een hoop foute passes kon de ploeg uit Kralingen veel aanvallen in de kiem smoren.

Zo lang PSV het werk niet afmaakte, hield Excelsior hoop en uiteindelijk leek die hoop niet ongegrond. Vijf minuten voor tijd lukte het Excelsior een schitterend doelpunt te maken na een combinatie tussenRobert Braber en Geert den Ouden.

Na de gelijkmaker ging PSV ineens doen wat het de hele wedstrijd niethad gedaan. Het voetbalde ineens fel en in volle vaart. De beul van Excelsior bleek uiteindelijk Danny Koevermans. Kort na het verstrijken van de officële speeltijd liet hij het hakmes vallen. Carlos Salcido gaf de voorzet, Danko Lazovic kopte nog tegen de lat, maar Danny Koevermans schoot in de rebound hard en hoog binnen. Excelsior was daarmee definitief onthoofd.