zondag, 30. november 2008 - 1:43

Late opleving bespaart PSV nederlaag

(Elfvoetbal) Dankzij doelpunten van Danny Koevermans en Stef Nijland in de laatste tien minuten van de wedstrijd tegen sc Heerenveen, is PSV ontsnapt aan de zesde nederlaag van het seizoen: 2-2. De Eindhovenaren waren in Friesland op een achterstand van 2-0 gekomen door treffers van Roy Beerens, die nota bene bij PSV zijn jeugdopleiding genoot en in de Lichtstad ook zijn doorbraak in het betaalde voetbal meemaakte.

Lang had het er in Heerenveen veel van weg dat de Friezen aan de haal zouden gaan met een overwinning van 2-0. Beerens had samen met de Braziliaan Paulo Henrique het koningskoppel van de avond kunnen worden. Het was immers Henrique die tot twee keer toe de assist voor zijn rekening nam bij de goals van Beerens.

Maar het liep anders. Een wissel in de 81ste minuut van PSV-trainer Huub Stevens, die zijn 55ste verjaardag vierde, gooide de wedstrijd volledig om. De Mexicaanse verdediger Maza werd vervangen door aanvaller Reimond Manco Albarracin. De Peruaan was nog maar amper in het veld gebracht, of hij bediende Koevermans. De flankspits leverde een perfecte voorzet af, waarna de lange aanvaller van dichtbij de bal tegendraads in het doel kopte: 2-1.

Een paar minuten later konden de meegereisde supporters van PSV opnieuw een feestje bouwen. Deze keer werd een geniale pass gegeven door de Servische spits Danko Lazovic. Hij stuurde het Groningse talent Stef Nijland de diepte in. Als een ware routinier, bewaarde hij oog-in-oog met keeper Kenny Steppe van de Friezen de rust. Met een bekeken wippertje verschalkte Nijland de talentvolle Belgische goalie: 2-2.

Dankzij de late goals van Koevermans en Nijland staat PSV op een - nog altijd teleurstellende - zesde plaats in de Eredivisie. Hadden de Eindhovenaren in de slotfase niet gestunt, dan was de ploeg zondagmiddag waarschijnlijk op de achtste plek in de hoogste voetbaldivisie van Nederland terug te vinden geweest. Precies op die plek staat nu sc Heerenveen, maar de Friezen kunnen nog door NEC worden ingehaald. De Nijmegenaren spelen morgen op eigen veld tegen hekkensluiter FC Volendam en klimmen, in geval van een Gelderse driepunter, op naar de zevende stek van de ranglijst. Alleen als NEC een monsterscore neerzet tegen 'Het Andere Oranje', kan het team PSV voorbijgaan op de ranglijst.