woensdag, 9. januari 2008 - 16:24

'Lopen, springen, zwemmen, vliegen én duiken’

Oss

Het nieuwe project ‘Lopen, springen, zwemmen, vliegen én duiken’ dat 8 november 2007 van start is gegaan op NME-Centrum ‘De Elzenhoek’ is een groot succes. Het project waarbij kinderen alles te weten komen over de bijzondere manieren waarop dieren bewegen is bedoeld voor groep 3 en 4 en loopt nog tot en met 18 februari 2008.

Alle dieren bewegen, maar elk dier beweegt weer anders. Hoe wandelt een wandelende tak eigenlijk? Waarom kunnen dieren met poten ook zwemmen? En hoe komt een regenworm vooruit?
Op deze en nog veel meer interessante vragen ontdekken de kinderen het antwoord tijdens het NME-project ‘Lopen, springen, zwemmen, vliegen én duiken’.

In het leslokaal van het NME-Centrum zijn allerlei dieren te vinden, zoals slakken, wandelende takken, een kreeft, regenwormen, cavia’s, een konijn en een geitenlam. Veel van de dieren mogen van heel dichtbij bekeken worden en zelfs worden vastgehouden. Vol enthousiasme storten de kinderen zich dan ook iedere keer op hun opdrachten en onderzoeken ze vol overgave of een kreeft vooruit én achteruit kan lopen, tekenen ze de sporen na van een schildpad, nemen ze een geitje mee uit wandelen en speuren ze naar wandelende takken.

Sinds de start van het project, begin november, is het al een groot succes.
Aan het project ‘Lopen, springen, zwemmen, vliegen én duiken ‘ doen in totaal bijna 90 groepen van basisscholen in Oss en omgeving mee. Van 8 november 2007 t/m 18 februari 2008 worden in het NME-centrum dagelijks 2 groepen ontvangen, behalve op woensdag- en vrijdagmiddag.
Provincie:
Tag(s):