zaterdag, 19. januari 2008 - 22:42

Man dreigt asbest rond te strooien in vertrekhal Schiphol

Schiphol

De Koninklijke Marechaussee heeft zaterdagavond op Schiphol een man gearresteerd die dreigde asbest rond te strooien in de vertrekhal. De man kon na een zogenaamde flitsactie door een arrestatieteam worden overmeesterd, zo meldt woordvoerder Stenacker van de marechaussee.

Aan het eind van de middag trok de man, die gehuld was in beschermende kleding, de aandacht van medewerkers van de marechaussee in de vertrekhal. Hij zei dat hij asbest bij zich had. Hierop werd er meteen een veiligheidszone rondom de man aangelegd en werden er onderhandelaars ingezet. Na ongeveer een uur werd de man ingerekend. Dit ging gepaard met een luide knal en de inzet van een speciale hond, die bij dit soort arrestaties wordt ingezet, aldus de woordvoerder.

Er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan. Het was wel druk in de vertrekhal, maar er heerste geen paniek. De brandweer en marechaussee hadden de situatie onder controle, zo meldt de zegsman.

De dreigende situatie heeft niet tot problemen voor het afhandelen van het vliegverkeer geleid. Het is nog onduidelijk wat de beweegredenen van de man zijn geweest. Onderzoek zal moeten uitwijzen of de man daadwerkelijk asbest bij zich had.
Provincie:
Tag(s):