woensdag, 9. januari 2008 - 13:49

Marechaussee controleert taxitarieven op Schiphol

Schiphol

De Koninklijke Marechaussee (Kmar) Schiphol heeft dinsdag 8 januari op Schiphol ruim tachtig taxi´s gecontroleerd. Deze controle was er met name op gericht om een indicatie te krijgen wat de verhoudingen zijn tussen taxibedrijven die met ´oude´ tarieven rijden en bedrijven die met ´nieuwe´tarieven rijden. Dit heeft de Kmar woensdag bekendgemaakt.

Tussen 1 januari 2008 en 1 februari 2008 geldt een overgangssysteem, waarbij de twee tarieven nog naast elkaar mogen bestaan. Belangrijkste verandering is dat de tijdsduur van een taxirit geen rol meer speelt. Als de afstand naar de bestemming bekend is, kan de ritprijs vooraf worden berekend.

Naast het controleren van de taxitarieven zijn er tevens andere misstanden aan het licht gekomen. In totaal is er 24 keer procesverbaal opgemaakt inzake feiten zoals het rijden met gladde banden, het niet in het bezit hebben van een vergunning en het niet in orde hebben van de rittenstaat.

Het controleren van de taxi´s door de marechaussee vond plaats met ondersteuning van de Inspectie Verkeer en Waterstaat, het Nederlands Meetinstituut en Verispect.
Provincie:
Tag(s):