zondag, 14. december 2008 - 11:54

Messi en Eto'o stelen punten van Real

(Elfvoetbal) FC Barcelona heeft niet geheel verrassend de Spaanse klassieker tegen Real Madrid gewonnen. Samuel Eto'o en Lionel Messi maakten in de slotminuten de twee enige goals van het duel.

Voor de wedstrijd verwachtte iedereen een grote zege van Barça. De supporters spraken zelfs van een 5-0 overwinning. Maar in de eerste helft kwam dat er totaal niet uit. De ploeg van trainer Guardiola had wel het betere van het spel, maar creëerde weinig kansen. Na een half uur sloeg voor Sneijder het noodlot toe. Hij was blijkbaar nog niet helemaal hersteld van zijn hamstringblessure en moest naar de kant. Hij ligt er opnieuw een maand uit.

En waar Barcelona geen grote mogelijkheden kreeg, was het Real dat bijna op voorsprong kwam. Royston Drenthe kon alleen op Victor Valdés af, maar stuitte op de doelman. Pas diep in de tweede helft kon de thuisploeg daar iets tegenover stellen. Het kreeg twintig minuten voor tijd een penalty na een overtreding op invaller Sergi Busquets. Iker Casillas stopte de inzet van Eto'o echter.

Daarna leek het duel naar een logische 0-0 te gaan, maar in het slot wist Barcelona toch de punten veilig te stellen. Eto'o maakte zijn misser goed door een corner binnen te werken. In blessuretijd liet Messi doelman Casillas opnieuw kansloos: 2-0.