maandag, 16. juni 2008 - 16:19

Motorrijbewijzen ingevorderd tijdens controle in Heuvelland

Heuvelland

In het Heuvelland zijn zondag acht motorrijders voor diverse overtredingen bekeurd. Twee motorrijders moesten hun rijbewijs inleveren, meldt de politie.

De politie voerde samen met het Verkeershandhavingsteam (VHT) en het Korps Landelijke Politie Diensten een controle uit op de Wittemer Allee in Gulpen-Wittem. 
Het doel van de controle op motoren in het Heuvelland is om het verkeer zo veilig mogelijk te maken. Met name in het Heuvelland bezorgen motorrijders de bewoners, maar ook bezoekers soms overlast vanwege de snelheid waarmee gereden wordt en het geluid van de motoren.

In totaal werden zondag 40 motoren gecontroleerd waarvan er acht bekeurd werden voor verschillende overtredingen. Drie maal werd proces-verbaal opgemaakt voor overtreding van de milieuwetgeving, omdat de motoren een te hard geluid veroorzaakten. Twee kentekenbewijzen zijn ingevorderd omdat het geluid van de uitlaat de norm overschreed. De eigenaren hebben de opdracht gekregen hun motor binnen 28 dagen in orde te brengen en deze voor herkeuring aan te bieden aan de Rijksdienst voor het Wegverkeer.
 Door de videosurveillance werden twee processen-verbaal opgemaakt voor het rijden over een doorgetrokken streep en een verdrijvingsvlak. Twee motorrijders kregen een snelheidsproces-verbaal uitgereikt. Ze reden 136 km/h terwijl 80 km/h de wettelijk toegestane snelheid op genoemde weg is. Hun rijbewijzen zijn ingevorderd.
Provincie:
Tag(s):