dinsdag, 22. januari 2008 - 10:38

Nederland Bekent Kleur pleit voor vervolging van de PVV

Den Haag

De antiracismeorganisatie Nederland Bekent Kleur pleit in een ingezonden artikel maandag in Het Parool voor vervolging van de PVV wegens
discriminatie: "In 1995 zijn de partij CP 86, en alle bestuursleden daarvan, veroordeeld vanwege discriminerende uitspraken. De PVV lijkt nu
hetzelfde gedachtegoed uit te dragen en zou door Justitie dus ook op dezelfde manier vervolgd moeten worden".

De antiracismeorganisatie zegt in Het Parool dat de PVV van Wilders zich veelvuldig schuldig maakt aan vertreding van het antidiscriminatie-artikel 137 in het wetboek: "De standpunten die de PVV afgelopen jaren heeft ingenomen, zijn een eindeloze tirade tegen alle allochtone bevolkingsgroepen in Nederland".

Het Openbaar Ministerie moet daarom volgens Nederland Bekent Kleur snel werk maken van de 45 aangiftes tegen Wilders die al lange tijd bij Justitie liggen.

De stichting Nederland Bekent Kleur heeft zelf ook aangifte gedaan tegen de PVV wegens discriminatie. De stichting acht de uitspraak "Er mogen van mij in Nederland best joodse en christelijke scholen bestaan, maar geen islamitische scholen" van Wilders in HP/De Tijd strafbaar.

Wilders zei eerder ook bij de BBC dat het onacceptabel is dat de grote steden in Nederland in meerderheid niet-blanke steden zijn. Ook over die uitspraak is aangifte gedaan.

Op de website van Nederland Bekent Kleur hebben al enkele duizenden mensen een petitie getekend tegen de discriminerende standpunten van de Partij voor de Vrijheid (PVV). Nederland Bekent Kleur is in sinds 1992 actief in het land met acties tegen racisme en discriminatie.
Provincie:
Tag(s):