woensdag, 30. januari 2008 - 16:18

Nu ook met mobieltje parkeerkaartje kopen

Rotterdam

In de parkeergarage Q-Park op het Beursplein in Rotterdam kunnen deelnemers aan de Payter-proef vanaf woensdag met hun mobiele telefoon betalen. Dankzij de samenwerking tussen Payter, SKIDATA en Q-Park hoeven bezoekers met een mobiel niet meer langs de betaalautomaat. Payter voegt hiermee een nieuwe mogelijkheid aan de mobiele portemonnee toe: parkeren.

Het werkt eenvoudig: bij het in- en uitrijden van de parkeergarage halen Payter bezoekers hun mobiele telefoon gewoon langs de in- en uitrijdterminal. Dit is mogelijk door het gebruik van Near Field Communication (NFC). Met dit mobiele betaalsysteem van Payter hoeft er niet langer gezocht te worden naar kleingeld. Bezoekers kunnen sneller uitrijden, zonder eerst langs de betaalautomaat te hoeven. Het is ook mogelijk om met de mobiele telefoon toegang tot de garage te verkrijgen buiten de normale openingstijden.

Een half jaar geleden startte Payter als eerste bedrijf in Nederland een vooruitstrevende, grootschalige test in Rotterdam waar duizend deelnemers in meer dan veertig winkels met hun mobiele telefoon kunnen betalen. Met Q-Park Beursplein voegt Payter een nieuw betaalpunt toe aan de lange lijst van winkels en uitgaansgelegenheden die meedoen aan de proef met mobiel betalen in Rotterdam.
Categorie:
Tag(s):