woensdag, 23. januari 2008 - 21:19

Omstanders laten redden invalide aan politie over

Rotterdam

In Rotterdam is woensdagmiddag een gehandicapt persoon zwaargewond geraakt bij een brand. Ook twee agenten raakten gewond. Rond 15.30 uur brak brand uit in de woning aan de Persoonskade.

Politieagenten, die eerder dan de brandweer ter plaatse kwamen, wisten door het inslaan van een raam de invalide man met rolstoel uit de brandende woning te halen. Met een ambulance is het slachtoffer overgebracht naar een ziekenhuis. Het personeel van de traumahelikopter heeft daarbij assistentie verleend. De brandweer heeft de brand geblust.

Een ooggetuige laat Blik op Nieuws weten dat het afschuwelijk was om te zien hoe mensen buiten bij de woning stonden toe te kijken terwijl het slachtoffer achter de voordeur om hulp riep. Op dat moment waren er nog geen hulpdiensten ter plaatse en hadden omstanders erger kunnen voorkomen, aldus de bejaarde getuige.

Volgens een woordvoerder van de politie is het slachtoffer er slecht aan toe. Ook de beide agenten zijn overgebracht naar een ziekenhuis in verband met mogelijke rookvergiftiging.
Provincie:
Tag(s):