zaterdag, 12. januari 2008 - 23:45

Ook NAC bijt zich stuk op VVV

(Elfvoetbal) Ook NAC Breda is het niet gelukt te winnen van het verrassende VVV-Venlo. In het Rat Verlegh Stadion werd het in een bedroevend duel 0-0.

In de eerste helft was alle aandacht wel heel erg gericht op Nordin Amrabat. De aanvaller van VVV -- die in de wedstrijd in Venlo publiekslieveling Anthony Lurling van NAC bedreigde -- moest het van zowel de fans als de spelers van de thuisploeg enorm ontgelden.

De smaakmaker van de bezoekers incasseerde aanslag na aanslag en doorstond de striemende fluitconcerten, maar maakte voor de rest niets klaar. Heel VVV overigens niet. De ploeg van trainer André Wetzel -- die pretendeert altijd aanvallend te willen spelen -- beperkte zich tot tegenhouden en angsthazenvoetbal. Ook NAC wist zich niet van het bedroevende spelbeeld te onttrekken. De Bredanaars wilden wel, maar konden niet. Daar was het tempo veel te traag en de opbouw te voorspelbaar voor.

De tweede helft moest dus wel beter worden en dat bleek ook het geval. Het duel ontvlamde in minuut 53 toen zelfs verdediger Rob Penders mee naar voren ging. Ahmed Ammi -- ex-VVV -- kreeg een fikse mogelijkheid na doorkoppen van invaller Fouad Idabdelhay, maar de aanvaller kon van dichtbij niet raak schieten.

Vijf minuten later kregen Idabdelhay, Ammi en Tim Gilissen achtereenvolgens een kans om de bal in een leeg doel te werken, maar steeds weer lag er een Venloos been in de weg. Doelman Danny Wintjens was al verslagen, omdat hij een hoge voorzet van Kurt Elshot had weggewerkt en ver uit zijn goal was geraakt.

Nieuwkomer Peter Jungschläger bij VVV gaf zijn debuut bijna een negatieve glans toen zijn weggegeven corner haast een goal opleverde voor NAC. Het schot van Lurling wat er uit voort kwam was prachtig, maar raakte slechts de paal. De rebound was niet besteed aan Idabdelhay.

Omdat NAC de kansen niet benutte, kreeg VVV zelfs geloof in meer dan een gelijkspel. De vele vrije trappen leverde echter niets op. De vertrapte grasmat deed de wedstrijd ook geen goed. Veel spelers gleden uit en balverlies was er dan ook veelvuldig.

VVV pakte zodoende een punt in Breda en dat was niet eens onverdiend. NAC ging te slordig met de geringe kansen om en leek tandenloos zonder aanvaller Matthew Amoah. De Bredanaars blijven door de remise onderaan de middenmoot staan en de Limburgers voegen weer een verrasend punt aan het toch al opvallende totaal toe.