vrijdag, 25. januari 2008 - 22:12

Open brief over anti-koranfilm vindt weg naar minister Ter Horst

Lelystad

In de vergadering van de Lelystadse gemeenteraad van 24 januari is een open brief, ondertekend door in totaal 22 locale en/of regionale maatschappelijke organisaties, voorgelezen en aangeboden aan burgemeester Horselenberg. De open brief is een reactie op de aankondiging van PVV-Kamerlid Wilders een anti-Koranfilm te willen maken. De open brief geeft aan dat in Lelystad rustig zal worden gereageerd op het eventueel uitbrengen van deze film ‘opdat alle mogelijkheden benut zijn om rust en stabiliteit in de Lelystadse samenleving te behouden’.

Burgemeester Horselenberg is blij met het initiatief en trots op de gezamenlijke indieners. Zij kondigde aan de open brief ter kennis te brengen van minister Ter Horst van Binnenlandse Zaken als voorbeeld van hoe een bij elkaar betrokken samenleving, bestaande uit verschillende bevolkingsgroepen, kan reageren op pogingen tot polarisatie.

“Mochten er naar aanleiding van de film, als die verschijnt, vragen opkomen bij de bevolking van Lelystad, dan zijn we graag bereid om hierop actief te reageren. Wij zullen de dialoog niet uit de weg gaan’, zo besluit de open brief. De volledige tekst van de open brief is te lezen op de gemeentelijke website: www.lelystad.nl.

Organisaties
Organisaties die hun handtekening onder de brief hebben geplaatst zijn: Stichting Nidaa Ul Islam, Stichting Chabab, Zusterraad van moslimvrouwen, Turkse moskee Osmanli Camii, Stichting Mamyo, Stichting Al Ihsaan, Islamitische basisschool Lelystad, het P-team Lelystad, Jongeren Protestantse Gemeente Lelystad, Vrouwen onder rozen, Stichting Vrouwen Activiteiten Centrum, Anti Discriminatie Bureau Flevoland, Stichting voor Vluchtelingen en Nieuwkomers Lelystad, Stichting 3D, Pluspunt Vrijwilligerswerk, Baptisten Gemeente Lelystad, Stichting Buurtvaders Lelystad, ROC Flevoland, Pax Christi Parochie, Stichting Insaf, Stichting Mitera, Stichting Interreligieuze Ontmoetingen Lelystad.
Provincie:
Tag(s):