zondag, 27. januari 2008 - 0:23

Openingstoernooi Worldcup Driebanden nadert ontknoping

Terneuzen

Voor het vierde achtereenvolgende jaar wordt in het Zeeuws-Vlaamse Sluiskil het openingstoernooi voor de wereldbeker driebanden georganiseerd. De afgelopen week zijn, naast het internationale jeugd-toernooi, de voorrondes gespeeld. Zaterdag ging het hoofdtoernooi van start, waarin alle wereld-toppers weer van de partij waren.

Plaatselijk favoriet Jean-Paul de Bruin, de kersverse Nederlands kampioen, ging goed van start in de eerste ronde en schakelde met 3-1 John Tyssens uit. In de tweede ronde kwam hij slecht in zijn spel en dat was te zien aan zijn gemiddelde van slechts 1,210. Dit bleek uiteindelijk niet genoeg om Ryuuji Umeda van het lijf te houden. Ondanks dat ook hij geen geweldige score neerzette (gem. 1,410) trok de japanner met 3-1 de winst naar zich toe.

In de kwartfinale moets Umeda het opnemen tegen de winnaar van vorig jaar, Torbjorn Blomdahl. De Zweed had in de tweede ronde tegen Miguel Almaraz al laten zien zijn titel van vorig jaar in Sluiskil te willen prolongeren. In een fantastische partij wist Blomdahl met een gemiddelde van maar liefst 2.950 de Mexicaan (Gem. 2,368) uiteindelijk met 3-2 te verslaan. En ook tegen Umeda maakte Blomdahl er een 5-setter van. Ondanks dat het gemiddelde bij beide spelers nagenoeg gelijk lag (1,763 tegen 1,756) trok de simpathieke Zweed aan het langste eind en bereikte de halve finale.

De overige spelers in die halve finale zijn ook niet de minsten. De Griek Nikos Polychronopoulos (3-2 tegen De Backer) is zondag de tegenstander van Blomdahl. Kyung-Roul Kim (3-2 tegen Leppens) en Frederic Caudron (3-1 tegen Horn met een gemiddelde van niet minder dan 3,105) strijden om de andere plaats in de finale.

Het gehele toernooi is LIVE (beeld, geluid en scores) te volgen op internet via de site http://www.worldcupbilliard.com
Provincie:
Tag(s):