dinsdag, 15. januari 2008 - 10:12

Opnames voor verkrachtingszaak

Zutphen

Naar aanleiding van de gewelddadige verkrachting van een 19-jarige jonge vrouw op zaterdagochtend 8 december j.l. worden er dinsdag 15 januari in de omgeving van het zwembad en de sportvelden opnamen gemaakt voor het programma Opsporing Verzocht.

De beelden worden dinsdag 22 januari a.s getoond in het programma Opsporing Verzocht. Tips kunnen worden gegeven via 0900 – 8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800 –7000.

Dinsdag zijn een camerateam van de AVRO en figuranten in de omgeving van het Zutphense zwembad en de sportvelden aan het werk voor een reconstructie over de gewelddadige verkrachting van een jonge Zutphense vrouw.

Het verkeer wordt, wanneer op de Keucheniusstraat wordt gefilmd, tijdelijk omgeleid.

Afhankelijk van de resultaten van het rechercheonderzoek in de komende week wordt bepaald welke informatie aan de kijkers wordt verstrekt en welke vragen aan hen worden voorgelegd. Deze keuze wordt in de komende dagen gemaakt.

De verkrachting vond plaats in de nacht van vrijdag 7op zaterdag 8 december j.l. De vrouw is van haar fiets gesleurd en gedurende zeer lange tijd vastgehouden en verkracht. Plaatsen die voor het onderzoek van belang zijn, liggen aan de Keucheniusstraat, de sportvelden bij sportpark “Het Zuiderpark� en bij landgoed ’t Oye in de buurt van het Zutphense Gelre-ziekenhuis.

De verdachte is een blanke jongeman tussen de 16 en 24 jaar met een jongensachtig en pezig postuur. Hij is ongeveer 1.65 à 1.75 lang en heeft een strakke rechte neus. Hij heeft geen dik of rond gezicht, geen zichtbare baardgroei en geen donkerkleurige ogen. Ook heeft hij normale tot iets vollere lippen en een spleet tussen zijn tanden. Hij droeg een donker-blauwe spijkerbroek, een zwarte jas met een capuchon plus beige/grijze bontkraag.
Provincie:
Tag(s):