woensdag, 23. januari 2008 - 8:19

Overvaller supermarkt snel ingerekend

Koewacht

De Zeeuwse politie heeft dinsdagmorgen een 30-jarige man aangehouden op verdenking van het plegen van een overval op een supermarkt in Koewacht . In de ochtend vond op de supermarkt C1000 te Koewacht een overval plaats waarbij de winkelbediende gedwongen werd geld af te staan.

Vrijwel op hetzelfde moment dat de overval plaatsvond kwam er bij de meldkamer van politie Zeeland een melding binnen dat er een personenauto was gestolen in Terneuzen. Deze auto, waarmee de overvaller is gevlucht, werd aangetroffen in de Axelsestraat in Terneuzen.

Door de politie is een stuk van de straat afgezet. Op die manier kon de 30-jarige verdachte worden aangehouden. Hij stond al gesignaleerd voor de diefstal van een fiets.

Toen hij op het bureau kwam is hij gefouilleerd en in zijn zakken troffen de agenten de sleutel van de gestolen auto aan.

Ook had hij spullen bij zich die gerelateerd konden worden aan de overval.
Hoe hoog het geldbedrag is wat hij heeft meegenomen, is niet bekend.

De politie is nu op zoek naar personen die de overvaller hebben zien rijden tussen Koewacht en Terneuzen. Hij viel op door zijn hoge snelheid en zijn a-sociaal rijgedrag.

Vrijdag wordt hij voorgeleid.
Provincie:
Tag(s):