zaterdag, 15. maart 2008 - 21:56

Palmhaantjes op een stokkie

Emmen

De Drentse Vereniging ’t Aol Volk uit Emmen organiseerde zaterdag voor de zestigste keer in haar bestaan een Palmpaasbijéénkomst voor kinderen in Emmen. Tientallen kinderen kwamen dan ook met hun, volgens de richtlijnen van de Drentse vereniging versierde “Haantie op een stokkie� naar het Emmer gemeentehuis voor de Palmpaasoptocht.

Het “Haantie op een stokkie� moet volgens ’t Aol Volk een tak zijn van Buxus, Hulst of Den of een stok versierd met groen. Hierin komt vervolgens een ei of een netje met eitjes te hangen en een bloemknop als symbool van het ontwakende leven. Daarnaast horen er zuidvruchten in te hangen en een krakeling als symbool van het oude zonnerad en tot slot als kroon het haantje als symbool van de vruchtbaarheid en het licht.

De optocht ging door het centrum samen met Malletband Excelsior uit Oosterhesselen richting CQ waar jeugdcircus Carantelli uit Klazienaveen voor de kinderen een voorstelling uit hun 25 jarige jubileumshow presenteerde. Ook was er voor de kinderen nog een optreden van de jeugd- en kinderdansgroep van ’t Aol Volk.
Provincie:
Tag(s):