vrijdag, 5. september 2008 - 19:55

Pand Bocht Oosterdiep gesloopt na heftige brand

Veendam

Donderdagmorgen in alle vroegte stond het voormalige pand waarin ijzerenwaren Carel Windt was gevestigd voor de tweede keer in brand. Na de brand bleek dat de muren op instorten stonden. De gemeente heeft de eigenaar van het pand gesommeerd om vrijdagmorgen direct de muren neer te halen in verband met instortingsgevaar.

Mocht hij in gebreke blijven dan zou de gemeente het laten doen op de kosten van de eigenaar. Vrijdag heeft de eigenaar aan een sloopbedrijf de opdracht gegeven om het pand te slopen.

Sinds de brand is het Bocht Oosterdiep afgesloten en werd het pand overdag bewaakt door de politie en in de avonduren door een beveiligingsbedrijf.

Vrijdagmorgen heeft de Technische Recherche met o.a. twee speurhonden het onderzoek naar de toedracht van de brand hervat en is er een buurtondezoek gehouden. Tegen de middag werd begonnen met de daadwerkelijk sloop van het pand. In de directe omgeving is een speciaal bedrijf begonnen met het verwijderen van asbest.

De eerste sloopwerkzaamheden waren niet eenvoudig omdat de muur pal naast een aangrenzend pand op instorten stond. Met behulp van een kraan met daaraan een houten wand die tussen de twee muren is geplaatst, kon men probleemloos de muur naar beneden halen
Provincie:
Tag(s):