woensdag, 16. januari 2008 - 17:23

Politie voert actie en verpleegt ouderen

Eindhoven

Politieagenten van het korps Brabant Zuid-Oost nemen vandaag het stokje over van hun collega's die eerder actie voerden voor een beter loon.

In plaats van bekeuringen uit te delen hebben de agenten er voor gekozen om ouderen en bejaarden te verzorgen in zo'n 40 verzorgingshuizen in de regio. Ze verlenen er in uniform en met actiehesjes aan 'hand- en spandiensten', zoals koffieschenken en wandelen met de bewoners. De dienstwapens blijven volgens H. Cuperis, regiovoorzitter van de Algemeen Christelijke Politiebond (ACP) op het bureau.

Naast de agenten hebben ook de studenten van de politieacademie in Eindhoven meegedaan aan de acties. In verzorgingshuis Brunswijck hielpen de agenten met het eten geven aan hen die dat niet meer zelf kunnen en in verzorgingshuis Kronehoef werden de kamers en appartementen opgeruimd en gestofzuigd en werden s'middags de ouderen vermaakt met een kookworkshop.

Vandaag werd bekend dat de politiebonden niet aan de onderhandelingstafel met minister Guusje ter Horst van Binnenlandse Zaken gaan zitten om over de cao-onderhandelingen te gaan praten. Volgens Gerrit van de Kamp, voorzitter van de ACP hebben de vakorganisaties het verschil tussen hun eisen en het nieuwe cao-bod dat Ter Horst dinsdag deed met elkaar vergeleken. Daaruit concludeerde men dat onderhandelingen waarschijnlijk geen soelaas kunnen bieden. De bonden willen dat wel in een gesprek met de minister graag toelichten.
Provincie:
Tag(s):