vrijdag, 4. april 2008 - 7:50

PSV speelt gelijk tegen Fiorentina, maar verliest Gomes

(Elfvoetbal) PSV heeft donderdagavond een prima prestatie geleverd in Florence. De ploeg van trainer Sef Vergoossen bleef vrij eenvoudig overeind tegen Fiorentina en wist zelfs een achterstand ongedaan te maken: 1-1. Tegenvaller was het geblesseerd uitvallen van doelman Gomes.

Net zoals de afgelopen twee competitieduels tegen FC Groningen en NEC begon Danny Koevermans ook nu weer in de spits bij de landskampioen. De bonkige aanvaller kreeg na twee minuten de eerste kans van de wedstrijd. Koevermans kopte een voorzet van een medespeler goed in, maar zag doelman Sebastien Frey de bal uit het doel boksen.

Het vervolg van de eerste helft was weinig spectaculair. Pas na een half uur werd de thuisploeg sterker en dwong aanvoerder Tomás Ujfalusi PSV-keeper Gomes tot een redding. Af en toe kwamen de Eindhovenaren er vervolgens nog uit, maar de defensie van Fiorentina werd niet op de proef gesteld.

Bij een ongewijzigd PSV mocht Ibrahim Afellay de eerste kans van de tweede helft op zijn naam schrijven. Het schot van de middenvelder in de korte hoek werd door Frey gepareerd. Niet veel later stichtte PSV wederom gevaar. Een lage voorzet van Jefferson Farfan werd door Koevermans vlak langs het doel getikt.

In de 55e minuut kwam Fiorentina vrij onverwacht op voorsprong. Een uittrap van Viola-keeper Frey schoot door tot in de zestien meter van PSV. Gomes wilde bal met zijn vuisten wegwerken, maar mikte het leer tegen de inkomende Adrian Mutu op: 1-0. Enkele minuten na de voorsprong moest Gomes het veld verlaten met een kwetsuur (waarschijnlijk een zweepslag in de kuit) en betrad tweede doelman Bas Roorda het veld.

Het tegendoelpunt en het wegvallen van Gomes was niet van invloed op het spel van PSV. In tegendeel. In de 63e minuut zette Afellay Koevermans met een mooie steekpass vrij voor het doel. Koevermans twijfelde geen moment en schoot snoeihard de 1-1 binnen. Het doelpunt was tevens de laatste actie van de Koef. Danko Lazovic kwam zijn collega aflossen.

Fiorentina creëerde gedurende het laatste kwartier nog een aantal mogelijkheden, maar mede door het goede ingrijpen van Roorda beginnen beide ploegen volgende week dinsdag in Eindhoven met een gelijkspel uit de eerste wedstrijd aan de return. Farfan is er in het Philips Stadion overigens niet bij. De aanvaller pakte vanavond een gele kaart en is daardoor geschorst voor de terugwedstrijd.