zondag, 6. april 2008 - 17:12

PSV wint draak van wedstrijd

(Elfvoetbal) De vierde opeenvolgende landstitel voor PSV laat nog een week op zich wachten. Een matig spelend PSV won vanmiddag weliswaar met 2-0 van Heracles Almelo, maar concurrent Ajax pakte drie punten tegen De Graafschap (4-1). Met nog twee wedstrijden te gaan blijft het verschil op de ranglijst vijf punten.

"Het gaat niet altijd even makkelijk, maar we houden het nog vol", zei PSV-trainer Sef Vergoossen na afloop. "We hebben misschien niet al te goed gespeeld, maar wel hard gewerkt en achterin niks weggegeven."

De Eindhovenaren werden in de beginfase enigszins verrast door het aanvallend ingestelde Heracles Almelo. De bezoekers begonnen beter aan de wedstrijd en kregen via Ricky van den Bergh twee schietkansen. Maar de zakelijkheid die PSV al jarenlang tentoonspreid, maakte ook nu weer het verschil.

De eerste halve kans werd door Timmy Simons meteen gepromoveerd tot een doelpunt. Een afgeslagen voorzet van Balázs Dszudszák belandde voor de voeten van de Belg. Zijn afstandschot van een meter of twintig liet doelman Pieckenhagen kansloos.

Heracles kwam steeds meer onder druk te staan, maar kreeg voorin ook mogelijkheden. Tussen de verdediging en het middenveld van PSV lag veel ruimte, maar Heracles deed weinig met die vrijheid en stelde Gomes niet op de proef. "In de aanval gingen we teveel zaalvoetballen," vond Heracles-trainer Gert Heerkes. "Het ging te langzaam en te breierig."

Een kwartier voor rust ging PSV nadrukkelijk op zoek naar een tweede treffer. Een pegel van Dszudszák belandde op de vuisten van Pieckenhagen en Koevermans schoot in het zijnet. Vlak voor rust raakte diezelfde Koevermans nog wel de lat met een goed Geplaatste kopbal.

De thee in de rust zorgde niet voor de energieboost die de wedstrijd zo nodig had. Het oogde aan beide kanten flets. Dat zal ook te maken hebben gehad met de voorsprong van PSV en het feit dat Heracles eigenlijk nergens meer om speelt. De ploeg uit Almelo kan in theorie nog de nacompetitie in gaan, maar dat lijkt onrealistisch.

Uit een standaardsituatie scoorde PSV nog wel een tweede treffer. Jefferson Farfán schoot een vrije trap van twintig meter schitterend binnen.

"Het tempo van de eerste helft konden we na rust niet meer brengen. Uiteindelijk beslist de individuele klasse van Farfán de wedstrijd", zag Vergoossen.