donderdag, 21. februari 2008 - 23:21

PSV wint van fel Helsingborgs IF

(Elfvoetbal) PSV heeft met een 1-2 uitzege bij Helsingborgs IF de volgende ronde van het UEFA Cup-toernooi bereikt. De Eindhovenaren troffen in Zweden een felle ploeg, maar wisten op routine de wedstrijd in winst om te zetten.

PSV startte het duel in Zweden tegen Helsingborgs IF met in het achterhoofd de 2-0 winst, die de club eerder in Eindhoven wist te behalen.

Helsingborgs IF geloofde echter nog niet in een vroegtijdige uitschakeling en maakte het PSV onder leiding van oud-Feyenoorder Henrik Larsson nog aardig lastig in het eerste bedrijf.

De eerste 45 minuten was Helsingborgs de meest gevaarlijke van de twee ploegen. Helsingborgs kwam enkele keren dichtbij het vijandelijke doel. Tot doelpunten leidde dit echter niet. Ibrahim Afellay kreeg in de extra speeltijd van de eerste helft een dot van een kans op de 0-1, maar de jonge middenvelder van PSV faalde jammerlijk.

De equipe van Sef Vergoossen was voor de tweede helft dus gewaarschuwd. De Zweedse ploeg had immers meer kansen weten te creëren.

PSV begon de tweede helft daarom zeer voortvarend. Bakkal was twee minuten na de hervatting van de wedstrijd succesvol voor de Eindhovenaren. Op aangeven van Mike Zonneveld scoorde de jonge middenvelder de 0-1.

Danko Lazovic maakte in de 65-ste minuut aan alle onzekerheid een einde door de 2-0 binnen te schieten. De Servische aanvaller schoot prachtig raak op aangeven van de maker van de eerste Eindhovense treffer, Otman Bakkal.

De maker van de 2-0 werd enkele minuten na zijn treffer uit voorzorg gewisseld door Vergoossen. Danny Koevermans kwam hem aflossen in de punt van de aanval.

PSV leek na het doelpunt van Lazovic gas terug te nemen. Helsingborgs stichtte daardoor een aantal keer gevaar voor het doel van Gomes. Dit leidde tien minuten voor het einde van de wedstrijd tot de 1-2. Castan was de gelukkige, maar de achtste finale kwam voor PSV niet meer in gevaar.

Daarin wacht Tottenham Hotspur als tegenstander voor PSV. De Engelsen speelden in eigen huis met 1-1 gelijk tegen Slavia Praag, maar wisten het eerste duel met 2-1 te winnen.