woensdag, 23. januari 2008 - 23:35

PSV zonder groots voetbal langs Sparta

(Elfvoetbal) PSV heeft woensdagavond met weinig inspanningen degradatiekandidaat Sparta in eigen huis met 3-1 verslagen.

De PSV-machine kwam aanvakelijk wat moeizaam op gang. Sparta was zelfs 20 minuten lang gelijkwaardig aan de thuisploeg. De enige kans die de Rotterdammers in de eerste helft kregen werd om zeep geholpen door Edouard Duplan, die in minuut 20 oog in oog met Gomes over schoot.

Nadat Alcides en Danko Lazovic al wat kansen hadden verprutst, was het laatstgenoemde die na een prima steekpass van uitblinker Dzsudzcak (foto), de openingstreffer (25e minuut) binnenschoot. PSV schakelde na de treffer plots naar een hogere versnelling, maar tot aan de rust werd er niet meer gescoord.

Na rust leek Jan Kromkamp (56e minuut) het duel met een met een prachtige volley te beslissen. Maar vlak voor tijd (89e minuut) scoorde Darryl Roberts de aansluitingstreffer. Hierdoor leken de twee minuten extra tijd nog spannend te worden. Jason Culina (90e minuut) scoorde echter direct de 3-1, met een prachtig afstandschot.

Een kwartier voor het einde van de wedstrijd gunde Sparta-coach Foeke Booy jeugdspeler Erik Falkenburg zijn debuut in het betaalde voetbal.

PSV handhaaft zich na de overwinning als koploper in de Eredivisie. Sparta blijft op een 16e plek steken.