donderdag, 1. mei 2008 - 23:42

Rangers na strafschoppen in finale UEFA Cup

(Elfvoetbal) Glasgow Rangers heeft de finale bereikt van de UEFA Cup door na strafschoppen van Fiorentina te winnen. In twee duels kwamen beide ploegen niet tot scoren en daarom moest er van elf meter een beslissing worden geforceerd. Daarin bleken de Schotten het gelukkigst. De Rangers treffen nu op 14 mei Zenit Sint Petersburg in het stadion van Manchester City.

Fiorentina was de enige ploeg die probeerde te voetballen. De bal ging vooral rond op de Schotse helft, maar de Italiaanse schoten gingen vooral over en langs het doel van de Rangers.

Na negentig minuten stond het nog steeds 0-0, net als in de eerste wedstrijd, en moest er worden verlengd. De Schotten gokten op de strafschoppen en hielden vooral tegen. Na 109 minuten kwamen de Rangers ook nog met een man minder te staan toen Daniel Cousin na zijn tweede geel kon gaan douchen.

In de strafschoppenserie bleek de gok van Rangers een goede. De eerste penalty van Barry Ferguson werd gepakt, maar daarna misten ook Fabio Liverani en Christian Vieri. Nacho Novo (foto) schoot uiteindelijk de laatste beslissende strafschop binnen.