maandag, 5. mei 2008 - 7:57

Real prolongeert Spaanse landstitel

(Elfvoetbal) Real Madrid heeft de 31ste landstitel in haar clubhistorie veroverd. Door een 1-2 overwinning op Osasuna zijn de Madrilenen niet meer in te halen door de concurrentie. Het venijn van de kampioenswedstrijd zat duidelijk in de staart. Mede dankzij een doelpunt van Arjen Robben bogen de Madrilenen in de slotminuten een achterstand om in een overwinning.

De opdracht voor Real was vooraf duidelijk. Om een feestje te kunnen gaan vieren, moest er vanavond gewonnen worden. Maar het duel verliep voor de Koninklijke aanvankelijk verre van soepel. Een minuut na rust kreeg Fabio Cannavaro zijn tweede gele kaart en moest Real met tien man verder. Zeven minuten voor tijd kwamen de Madrilenen zelfs op achterstand door een penalty van Francisco Puñal.

In de absolute slotfase liet Real zien dat het een waardig landskampioen is. In twee minuten tijd werd de achterstand tegen de laagvlieger omgebogen dankzij doelpunten van Arjen Robben en Gonzalo Higuaín.

De overwinning en de prolongatie van de landstitel haalt veel druk van de wedstrijd Real-Barcelona, die voor woensdag op het programma staat. Pikant detail is wel dat de spelers van Barcelona nu een erehaag zullen moeten vormen voor de kersverse kampioenen.