dinsdag, 1. januari 2008 - 18:28

Relatief rustige jaarwisseling Zuid-Holland-Zuid

Dordrecht

Politie, brandweer en GGD regio Zuid-Holland-Zuid hebben een relatief rustige oud- en nieuwnacht achter de rug. In totaal kwamen van 22.00 uur tot 06.00 uur bij de Gemeenschappelijke Meldcentrale (GMC) 789 telefonische meldingen binnen, waarvan er 168 bedoeld waren voor de brandweer en 46 voor de ambulancedienst. De overige 575 meldingen waren bedoeld voor de politie.

Het ging om 131 meldingen van brand(jes) in onder meer containers en afvalbakken en om kleine vreugdevuren. Geen van deze brandjes liep uit de hand en de brandweer kon ze alle probleemloos blussen. In hetzelfde tijdsbestek meldde het publiek in totaal 59 vernielingen. Het overgrote merendeel hiervan is gerelateerd aan vuurwerk en betreft voornamelijk gebroken ruiten, vernielde prullenbakken, etc.

In district Dordrecht en Zwijndrechtse Waard werden in totaal acht mensen, in leeftijd variërend van 14 tot 21 jaar aangehouden, voor baldadigheid, vernieling en belediging. In district Hoeksche Waard werden vier mensen aangehouden: twee van hen in verband met een ontdekte hennepkwekerij en de overigen wegens het gooien van vuurwerk naar een agent en een wegens openbare dronkenschap. In het district Alblasserwaard en Vijfheerenlanden werden in totaal acht mensen aangehouden voor onder meer vernieling, mishandeling, openbare dronkenschap en openlijk geweld.
Provincie:
Tag(s):