zaterdag, 15. maart 2008 - 23:19

Remise in heus degradatiedrama

(Elfvoetbal) De Graafschap en Heracles hebben een punt overgehouden aan een bijzonder slecht duel tussen de twee ploegen die strijden tegen degradatie. In Doetinchem werd het zaterdag 0-0.

Voor beide ploegen was een zege erg nuttig geweest. Met name voor Heracles zou dit de wedstrijd moeten zijn waarin het zich definitief van de onderste regionen moest verwijderen.

Het zat er echter helemaal niet in voor Heracles. De ploeg was niets van wat het in de afgelopen wedstrijden had laten zien. Voor De Graafschap was het winstpunt nog het meest verdiend. De ploeg van trainer Jan de Jonge had een flinke uitbrander gehad na de slechte wedstrijd tegen NEC eerder deze week. In de tweede helft ondernam de ploeg daarom nog wel een poging om doelpunten te maken.

Het lukte echter geen van twee ploegen om meer dan tien minuten te imponeren. In de eerste helft was een schot van Reinier Robbemond nog gevaarlijk. In de tweede helft leek er even wat meer vuur in de wedstrijd te ontstaan, maar dat werd al snel geblust.

Het was ook in de tweede helft Robbemond die nog dicht bij een doelpunt was voor de Superboeren. Hij passeerde Martin Pieckenhagen, maar zijn schot belandde tegen de paal.

In een uiterste poging van Heracles aan het einde van de wedstrijd om het duel toch nog naar zich toe te trekken ontstonden de mooiste momenten. Martin Christensen stuitte op Van Fessem. Evenals eerder ook Ricky van den Bergh en Christensen. De wedstrijd was erg slecht en eindigde daardoor terecht in een doelpuntloos gelijkspel.