zaterdag, 12. januari 2008 - 23:45

Roda JC op valreep naast Willem II

(Elfvoetbal) Roda JC heeft zich zaterdagavond in Kerkrade op de valreep naast Willem II gewerkt. Zeven minuten voor tijd kwamen de Limburgers via een strafschop op 1-1.

Roda JC speelde voor de jaarwisseling goed voetbal en maakte alleen een slippertje tegen Excelsior. Ook zaterdag was een ploeg in de staart van de eredivisie een te grote horde voor de Limburgse ploeg. Dat was met name te wijten aan slordigheden in de samenwerking. Te vaak kwamen passes en voorzetten niet aan en in de aanval leken veel schoten zonder vizier afgevuurd.

Pas zeven minuten voor het einde zorgde een overtreding van Jens Janse, die Anouar Hadouir neerhaalde, voor een strafschop voor Roda JC. Marcel Meeuwis schoot zijn vijfde penalty van dit seizoen binnen.

In de eerste helft van de wedstrijd kwam Willem II via een doelpunt van Rydell Poepon (foto) nog op voorsprong. Daarna volgde een kort offensief van Roda JC. Daarin vielen in de 37ste minuut vier schoten op doel van Sekou Cissé (twee keer), Cheikh Tioté en Roland Lamah. Geen van allen wist echter effectief genoeg te zijn.

Het niveau van die fase haalde Roda in de hele tweede helft niet. De strafschop was de enige echte kans die de ploeg van trainer Raymond Atteveld kreeg. Toch werd het nog bijna 2-1. Bij een vrije trap diep in blessuretijd schoot Marcel de Jong hard tegen de binnenkant van de paal.

Beide ploegen schieten weinig op met het gelijkspel. Willem II had een stuk rooskleuriger naar 2008 kunnen kijken met het halen van drie punten. Roda had de punten goed kunnen gebruiken met het oog op de playoffs.