woensdag, 9. januari 2008 - 20:52

Ruim 90 vrijwilligers voor ontwikkeling Drentse fietsrouteplanner

Regio

Ruim 90 vrijwilligers hebben zich aangemeld om mee te werken aan de ontwikkeling van een digitale fietsrouteplanner voor Drenthe. Dit is een gezamenlijk project van de Fietsersbond en de provincie Drenthe.

Voor het invoeren van het (nog te ontwikkelen) knooppuntennetwerk zal samengewerkt worden met Recreatieschap Drenthe. De komende tijd zullen de vrijwilligers tijdens een aantal avonden in de provincie instructies krijgen hoe zij heel gedetailleerd fietsroutes in beeld kunnen brengen. Met een speciaal computerprogramma kunnen de vrijwilligers achter hun eigen computer wegen en fietspaden intekenen en diverse kenmerken toekennen aan de wegen. Denk aan soort wegdekking, of er verlichting is, bebouwing of natuur en nog andere kenmerken.

Met deze Drentse routeplanner kunnen fietsers straks via internet een route op maat plannen over de Drentse wegen en fietspaden. Ze kunnen niet alleen een begin- en eindpunt van een route opgeven, maar ook persoonlijke voorkeuren zoals kortste, best geasfalteerde of meest groene route. De verwachting is dat de routeplanner voor de zomer in gebruik kan worden genomen.

In Utrecht is de fietsplanner al actief. Hij is te vinden op www.fietsersbond.nl/routeplanner. In Gelderland en Friesland wordt momenteel de laatste hand gelegd aan de fietsrouteplanners, met andere provincies wordt hierover gesproken. Uiteindelijk doel van de Fietsersbond is een landelijke fietsrouteplanner.
Provincie:
Tag(s):