vrijdag, 22. februari 2008 - 22:52

Sparta in eigen huis langs Utrecht

(Elfvoetbal) Sparta heeft FC Utrecht op het eigen Kasteel met 2-1 verslagen. Marvin Emnes en Nourdin Boukhari scoorden de Rotterdamse treffers. Rick Kruys deed namens de bezoekers wat terug.

Sparta en FC Utrecht maakten er een matige eerste helft van. Beide ploegen speelden in een bijzonder laag tempo, zonder voorin gevaarlijk te worden. Vooral de Domstedelingen maakten een ongeïnspireerde indruk. Utrecht, dat al enige tijd een waslijst aan blessures heeft, kwam zelfs niet eenmaal in scoringspositie. Sparta zette daar een aantal wapenfeiten tegenover. Zonder goed te spelen, wist het elftal van trainer Foeke Booy wel wat kansjes te creëren.

In de 39ste minuut kwam de thuisploeg vanuit het niets op voorsprong. Emnes nam een prachtige lange pass van Boukhari op fraaie wijze aan, en plaatste de bal vervolgens met veel gevoel in de lange hoek: 1-0.

In de tweede helft zag het publiek twee totaal andere ploegen. De spelers toonden de felheid die in het eerste bedrijf nog zo ontbrak, waardoor de wedstrijd opeens een stuk aantrekkelijker werd. In de 56ste minuut kwam Utrecht op gelijke hoogte. Kruys legde aan voor een afstandschot en zag zijn poging snoeihard achter doelman Sander Westerveld verdwijnen: 1-1.

Lang konden de gasten hier niet van genieten, want een minuut later kwamen de Kasteelbewoners opnieuw aan de leiding. Kees van Buuren ging verdedigend te zwak in duel met Boukhari, waardoor de Marokkaan los kwam van zijn bewaker. Schuin voor het doel schoot de Spartaan de bal zuiver in de verre hoek: 2-1.

Een kwartier voor tijd ontsnapte Sparta aan een tweede tegentreffer. Erik Pieters zette zijn hoofd tegen een hoekschop van Leroy George, maar verdediger Danny Schenkel bracht redding op de doellijn. Ook George kwam nog in scoringspositie. Westerveld stond een tweede gelijkmaker echter niet toe en stelde de punten daarmee veilig.