dinsdag, 26. februari 2008 - 23:32

Stand in Play-Off series in evenwicht

Amsterdam

In de Play-Off series van de nationale ijshockey competitie strijden de teams van Destil Trappers Tilburg, Ruijters Eaters Geleen, Vadeko Flyers Heerenveen en HIJS Den Haag om de twee finaleplaatsen voor het landskampioenschap. Heerenveen en Den Haag houden de stand in de "Best-of-seven" series na twee wedstrijden in evenwicht.

Dat de Flyers en HIJS niet veel onder doen voor elkaar bleek al in de reguliere competitie, waarin spannende onderlinge duels werden uitgevochten. Beide teams wonnen de afgelopen week hun thuiswedstrijd; Dinsdag in Heerenveen werd het 5-2 en vrijdag in Den Haag 2-1. In Heerenveen weet HIJS in de eerste periode nog wel op voorsprong te komen door een powerplay goal van Hecimovic. Twee minuten in de tweede periode maakt John Gordon de gelijkmaker voor de Friezen, eveneens tijdens een man-meer situatie. Twee minuten later is het opnieuw Den Haag dat op voorsprong komt, maar als Levitin een nieuwe powerplay benut om op gelijke hoogte te komen zijn de Flyers los. Nason en Ivanov scoren beide nog in de tweede periode en een kwartier voor tijd is het opnieuw Nason die de Haagse hoop doet smelten. Erik Landman had met drie assists een grote rol in deze wedstrijd.

Vrijdag in Den Haag is het opnieuw het bezoekende team dat op voorsprong komt. In de achtste minuut, als Korthuis en Subr beiden de Haagse strafbank bezetten, scoort Oriel McHugh op aangeven van Gordon de 1-0. Halfverwege de wedstrijd is het Bohac die de 1-1 maakt en lange tijd lijkt het op een verlenging af te stevenen. Twee minuten en 4 seconden voor het eindsignaal beslist Hecimovic toch nog de wedstrijd en de volle drie punten blijven dus in de Hofstad.