vrijdag, 18. januari 2008 - 20:51

Steunpunt Handhaving Noord-Limburg geopend

Venray

Op bedrijventerrein Keizersveld in Venray is vrijdag het nieuwe kantoorpand van de afdeling Veiligheid en Handhaving van de gemeente Venray officieel geopend. De Provincie Limburg en de regiogemeenten openen op dezelfde dag in het kantoorpand ‘Keysersstaete’ het Steunpunt Handhaving Noord-Limburg.

De afdeling Veiligheid en Handhaving heeft haar werkterrein in de gemeenten Horst aan de Maas, Sevenum, Meerlo-Wanssum en Venray. Deze vier gemeenten werken al enige tijd samen op het gebied van handhaving en veiligheid. Sinds kort vormen zij samen met de Provincie Limburg het steunpunt Handhaving Noord-Limburg. Het Steunpunt heeft de status van landelijk pilotproject en komt tot stand met ondersteuning vanuit het innovatiebureau INAXIS, dat is verbonden aan het Ministerie van BZK.

De opening van het Steunpunt Handhaving Noord-Limburg vormt voor de Provincie Limburg tevens de officiële start van het gebiedsgerichte toezicht vanuit drie steunpunten (Elsloo, Roermond en Venray), waar de Provincie medio 2006 voor heeft gekozen. De fysieke steunpunten zijn sinds 4 januari 2008 operationeel.
Provincie:
Tag(s):