zaterdag, 29. maart 2008 - 1:08

Terechte remise bij De Graafschap-FC Groningen

(Elfvoetbal) De Graafschap en FC Groningen hebben in een matige wedstrijd met 1-1 gelijkgespeeld. Berry Powel en Will Johnson waren de doelpuntenmakers op de Vijverberg.

Het duel werd overschaduwd door een schandalige overtreding van Purrel Fränkel. De linkshalf mocht tot ongeloof van alles en iedereen op het veld blijven staan, nadat hij Koen van de Laak een doodschop verkocht. Leidsman Ben Haverkort, die zijn 150ste eredivisieduel floot, trok slechts een gele prent. Inmiddels is bekend dat Van de Laak, die na een langdurige hoofdblessure eindelijk weer fit was, waarschijnlijk zijn enkelband heeft afgescheurd.

De thuisploeg begon voortvarend aan het duel op de eigen Vijverberg. Groningen kwam al vroeg in de verdrukking. De gehavende ploeg van trainer Ron Jans maakte een matte indruk. De blauw-witte tornado bleek er één met weinig stootkracht. Op wat slappe schoten van uitblinker Diego Biseswar en René Bot na kregen de Doetinchemmers geen grote kansen het eerste bedrijf.

Op slag van rust gaven de bezoekers de Superboeren een lesje in effectiviteit. Berry Powel schoot de openingstreffer langs doelman Jim van Fessem, na een assist van eigen helft door Gibril Sankoh. Powel toonde overigens respect voor zijn oude werkgever, door niet te juichen na zijn doelpunt op slag van rust. De bonkige spits kwam tot zijn transfer naar Groningen eind januari, tweeënhalf jaar uit voor de Superboeren.

Na de pauze ging de ploeg van trainer Jan de Jonge nog meer op zoek naar een doelpunt. Het offensief bleef lang onbeloond. Het ontbrak de thuisploeg aan stootkracht. Invaller Will Johnson (83ste minuut) schoot de terechte gelijkmaker binnen, na een assist van Biseswar. Met nog zeven minuten zuivere speeltijd op de klok, ging De Graafschap op zoek naar de winnende treffer, maar in een knotsgekke slotfase bleef Groningen een nederlaag bespaard.

Beide trainers waren niet tevreden over het optreden van het arbitrale trio. Buiten het zwakke optreden van Haverkort, zaten de grensrechter er ook vaak naast.