woensdag, 2. januari 2008 - 19:45

Theo Maassen 'tegen beter weten in' bij VARA

Amsterdam

Na de Prins Bernhard Cultuur Theaterprijs én de Prijs van de Kritiek 2006 ontving cabaretier Theo Maassen ook de Poelifinario – de cabaretprijs voor het indrukwekkendste programma van het seizoen – voor zijn vijfde theatershow: ‘Tegen beter weten in’. De jury rekende hem bij die gelegenheid tot ‘de grootste namen die het Nederlandse cabaret in zijn ruim honderdjarige bestaan heeft voortgebracht’. ‘Tegen beter weten in’ is op zaterdag 5 januari te zien bij de VARA op Nederland 1.

De beschaving brokkelt af. De Apocalyps komt met zevenmijlslaarzen aandenderen. Het einde der tijden is nabij. Is er een tegengif? Is er een nooduitgang? Is er iemand die weet hoe het verder moet? Ja. In ‘Tegen beter weten in’ ontvouwt Theo Maassen zijn masterplan. Even radicaal als effectief. Er is hoop. Er is een oplossing. Komt allen. Het is belangrijk.

Uit het juryrapport van de VSCD Cabaretprijzen voor de Poelifinario: ‘Geen cabaretier behandelt de tijdgeest zo actueel, persoonlijk, scherp en humoristisch als Theo Maassen in ‘Tegen beter weten in’. Zijn originele invalshoeken, zijn doordachte visies, zijn grote grapdichtheid, zijn perfecte timing en zijn overtuigende podiumbeheersing maken ‘Tegen beter weten in’ tot een haast superieur programma.’

Theo Maassen werd in 1966 geboren in Oegstgeest en groeide op in het Brabantse Zijtaart. In 1990 won hij zowel het Rotterdamse cabaretfestival Camaretten als het Groninger Studenten Cabaret Festival. Na de theaterprogramma’s ‘Bepaalde dingen’ (1994), ‘Neuk het systeem’ (1996), ‘Ruwe pit’ (1998) en ‘Functioneel naakt’ (2002) volgde zijn vijfde theatershow, ‘Tegen beter weten in’.
Maassen was ook te zien in de speelfilms ‘Amnesia’, ‘Minoes’ en ‘Kees de Jongen’ en in de VPRO-miniserie ‘Mevrouw de Minister’. Momenteel speelt hij één van de hoofdrollen in de zevendelige NPS/VARA/VPRO-dramaserie ‘Waltz’.
Categorie:
Tag(s):