woensdag, 12. maart 2008 - 15:28

Tieners stelen ruim honderd auto-emblemen

Loppersum

De politie heeft afgelopen week vijf jonge inwoners van Loppersum aangehouden. De tieners (13 t/m 19 jaar) worden ervan verdacht de afgelopen drie maanden zeker honderd auto-emblemen te hebben gestolen. Ook verdenkt de politie de jongeren van openlijke geweldpleging.

De tieners gingen in de periode van half december tot afgelopen week meerdere keren op pad om emblemen van auto’s te stelen. Dit deden ze vaak in wisselende samenstelling in hun woonplaats, maar ook in Delfzijl, Appingedam en Bedum. Ook werd in Groningen aangifte gedaan. In de omgeving van een trein- of busstation sloopte men de emblemen van de auto, waardoor in veel gevallen schade ontstond aan de voertuigen. Lukte het niet om emblemen te krijgen, dan vernielde men auto’s. Zo werden meerdere keren spiegels van auto’s getrapt.

Naast het stelen van de emblemen, wordt het vijftal er ook van verdacht betrokken te zijn bij mishandelingen en bedreigingen in de omgeving van het station van Loppersum. Bij de politie zijn hiervan enkele aangiften binnen gekregen. Drie van de vijf verdachten worden voorgeleid aan de Rechter Commissaris. Het 13-jarige meisje kon direct na haar verklaring naar huis.
Provincie:
Tag(s):