zondag, 9. maart 2008 - 18:06

Tilburg eindelijk op voorsprong

Tilburg

Het is Destil Trappers Tilburg voor het eerst in deze play-off serie gelukt om op voorsprong te komen. Na twee thuis-nederlagen op rij werd eindelijk weer eens gewonnen in de 013-stad.

De Trappers zijn geen moment in de problemen geweest. Binnen vijf minuten kan Van Schagen de score openen op een assist van De Wit en (man-of-the-match) Teunissen. Een minuut later is het opnieuw Teunissen met een assist, Darryl Bat de doelpuntenmaker. In de negende minuut scoor Ivarsson nog de aansluitingstreffer (assist van Kratky), maar Tilburg zet snel weer orde op zaken. Binnen twee minuten brengt Nazarov het verschil weer op 2 doelpunten en twee minuten voor het einde van de eerste periode geeft goalie Colaiacovo tijdens een powerplay een prachtige assist aan Doug Stienstra. Deze verschalkt de Geleense goalie Novello en de stand is 4-1.

In de tweede periode hebben de Eaters nog een opleving en Ryan McLeod brengt met de 4-2 nog een beetje spanning terug in de wedstrijd. De Trappers zijn echter oppermachtig en de Eaters hebben handen en voeten nodig om de Tilburgers te stoppen. Dat leidt tot meerdere straffen en als de Brabanders in de 27e minuut met twee man meer op het ijs staan brengt LaLonde de stand op 5-2. De assist komen op naam van Willemse en de van een blessure terug gekeerde Don Nichols. Als tijdens een uitbraak van Geleen goalie Colaiacovo een tegenstander onderuit haalt krijgen de Limburgers door middel van een Penalty-Shot de kans om weer dichterbij te komen. De Canadese goalie herstelt zijn fout en stopt de inzet van McLeod. Als Tilburg dan een minuut later de 6-2 op het bord zet is de weerstand van Geleen gebroken. Peter van Biezen scoort op aangeven van Bat en (opnieuw) Teunissen.

Het ijshockey-niveau daalt daarna naar een dieptepunt en het enige dat in de resterende 29 minuten nog wordt gescoord is een vracht aan strafminuten. Tussenstand in de serie is 3-2 in het voordeel van Tilburg. Als de Trappers zondag in Geleen winnen staan zij in de finale, winnen de Ruijters Eaters hun thuiswedstrijd, dan volgt woensdag in Tilburg de beslissingswedstrijd.