maandag, 10. maart 2008 - 19:29

Tilburg in de finale

Geleen

De Destil Trappers uit Tilburg hebben het tweede finale-ticket voor het nationaal kampioenschap binnen gehaald. Zaterdagavond al behaalde Heerenveen de finale door de eindstand in de play-off serie tegen Den Haag op 4-1 te bepalen. Tilburg had het tegen de Ruijters Eaters uit Geleen een stuk lastiger. Na 2 thuis-nederlagen werd zaterdag eindelijk gewonnen in eigen huis en de Trappers namen daarmee een 3-2 voorsprong in de play-off.

Het was voor Geleen er op of er onder. Verlies betekende uitschakeling en bij winst zou woensdag een beslissingswestrijd in Tilburg nog een kans op een finaleplaats bieden. De Limburgers begonnen dan ook agressief aan de wedstrijd en gaven het bijna 1900-koppige publiek waar voor hun geld. Tilburg kreeg twee powerplays maar de Eaters, met opnieuw een uitstekende Novello in het doel, stonden geen doelpunten toe. Na zeven minuten komen de Eaters op fortuinlijke wijze aan hun eerste doelpunt. Bij een misverstand tussen het Tilburgse duo Bergin en Nazarov belandt de puck zo maar achter de goalie. Dit zet het enigszins gehavende Trappers in de versnelling en nog in de eerste periode wordt de achterstand omgebogen in een voorsprong. Na elf minuten is het Bat die op assist van Nazarov en goalie Colaiacovo de gelijkmaker achter Novello werkt. Anderhalve minuut later zet Van Biezen de 1-2 op het bord op assist van Stienstra en Van Iersel.

Het is daarna lang wachten op een gelijkmaker of beslissingsdoelpunt. De gehele tweede en het overgrote deel van de derde periode lijkt op een kat en muis spel, waarin beide geen enkel risico lijken willen te nemen. Pas in de laatste vijf minuten lijken de Eaters te beseffen dat dit de laatste kans is en beginnen een slot-offensief. Bergin zit twee minuten straf uit en Geleen gaat op oorlogspad. Helaas voor de Limburgers is Colaiacovo weer in bloedvorm en stopt alle inzetten. Ook het inwisselen van de goalie voor een extra aanvaller helpt ze niet aan de gelijkmaker en zoals zo vaak mondt het uit in een tegentreffer. Willemse en De Wit bedienen Stienstra, die de puck rustig in het lege net kan schieten.