zondag, 20. april 2008 - 16:36

Twente en Willem II tevreden met resultaat

(Elfvoetbal) Vooraf stond er voor beide ploegen nog van alles op het spel. FC Twente diende te winnen om zich te plaatsen voor de Play offs in strijd om een Champions League plaats en de bezoekers Willem II hadden de punten nodig om de nacompetitie in de strijd tegen degradatie te ontlopen. Omdat de oorspronkelijke aangewezen scheidsrechter in de ochtend vanwege trieste familie omstandigheden moest afbellen werd de wedstrijd gefloten door Bas Nijhuis.

Nijhuis was vrijdagavond ook al in actie gekomen tijdens ADO Den Haag – FC Volendam. Het Arke-stadion was in de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen met 13.250 toeschouwers uitverkocht. Morgen beginnen de verbouwingen en FC Twente is nog naarstig opzoek naar een thuishaven voor de Play offs.

In de eerste helft was het een gelijkopgaande wedstrijd waarin FC Twente het meeste balbezit had maar Willem II de betere kansen. Messoudi kreeg tot tweemaal toe een kans aan de rechterkant. D e eerste wedstrijd gestopt door Boschker en de tweede ging voor de goal langs waar geen medespeler stond om de bal alsnog binnen de tikken. Een foute terug spelbal van Ramon Zomer dwong doelman Boschker tot het uiterste om Demouge van een doelpunt te onthouden. Aan de andere kant waren de twee schoten van de naar Feyenoord vertrekkende El Ahmadi niet van dien kwaliteit dat doelman Vermeer zich hoefde in te spannen.

FC Twente startte de tweede helft agressiever en was de eerste tien minuten vele malen sterker dan de bezoekers. Een mooie pass van FC Twente topscorer N’Kufo stelde Hersi in staat om de 1-0 binnen te schieten. Na een uur spelen kwam Willem II langzaam terug in de wedstrijd, het leverde één kans op van Said Boutahar. Zijn schot van net buiten het strafschopgebied werd door doelman Boschker tot corner getikt. De tussenstanden op de andere velden waren in het voordeel van Willem II waardoor er een soort gelatenheid over de wedstrijd viel. Zowel FC Twente als ook Willem II waren blij met deze stand. Tien minuten voor tijd ontving Elia een dieptepass vanuit zijn verdediging en zocht de jonge aanvaller de achterlijn op. Zijn teruggetrokken voorzet eindigde bij Hersi. Hoewel Hersi tussen een tweetal verdedigers, Akgün en Matthijssen, stond kan hij met een geplaatst schot toch de 2-0 binnen tikken. Dezelfde Hersi had zelfs een derde treffer kunnen scoren na een subliem hakje van N’Kufo. Zijn schot ging echter hoog over.

Na het laatste fluitsignaal werden de diverse spelers op het veld gehuldigd voor hun inzet waaronder El Ahmadi die naar Feyenoord vertrekt.