donderdag, 4. september 2008 - 10:59

Uitslaande brand in leegstaand gebouw

Veendam

Donderdag in de vroege ochtend heeft een felle brand gewoed in een pand aan de Bocht Oosterdiep in Veendam. Het leegstaande pand werd door het vuur volledig verwoest. Het gebouw was in het verleden in gebruik als winkel en woonhuis.

De brand werd even na 04.30 uur gemeld door een bewoner van een naastgelegen woning. Toen de eerste tankautospuit en de hoogwerker van Veendam enkele minuten daarna ter plaatse kwamen, sloegen de vlammen al uit het gebouw en was een binnenaanval niet meer mogelijk. De vuurzee vuur vormde een directe bedreiging voor het naastgelegen woonhuis en daarom was de inzet van een tweede tankautospuit nodig (middelbrand).

De Veendammer brandweer heeft dankzij de inzet van de tweede tankautospuit en enkele waterkanonnen kunnen voorkomen dat het vuur oversloeg. Om 06.20 uur werd het sein 'brand meester' gegeven. Het pand is compleet in de as gelegd. De nablussing zal vermoedelijk nog tot in de middag voortduren. Tot die tijd zal de Bocht Oosterdiep, ter hoogte van de kruising met de Julianalaan, afgesloten zijn voor het verkeer.
Provincie:
Tag(s):