donderdag, 30. oktober 2008 - 23:57

Utrecht boekt eerste uitzege in Doetinchem

(Elfvoetbal) FC Utrecht is donderdagavond voor het eerst dit seizoen als winnaar van het veld gestapt in een uitduel. De Domstedelingen wisten De Graafschap met 2-0 over de knie te leggen.

De Doetinchemmers hadden in het eerste bedrijf de beste kansen. Al na twee minuten hielp Geert den Ouden een megakans om zeep. Een prachtige steekbal van Peter Jungschläger werd door de boomlange aanvaller van dichtbij op doel geschoten. Utrecht-doelman Michel Vorm wist zijn ploeg met een katachtige reflex voor een vroege achterstand te behoeden. De mogelijkheid van Den Ouden leidde niet de verwachte Doetinchemse stormloop in. Het team van trainer Henk van Stee vergat door te drukken en liet Utrecht in de wedstrijd komen.

Geen van beide ploegen kon in het vervolg imponeren. De bezoekers beperkten zich voornamelijk tot schoten uit de tweede lijn, terwijl De Graafschap zich keer op keer op de stugge Utrecht-defensie stuk liep.

Het trouwe thuispubliek ging al van een doelpuntloze ruststand uit, maar zag in de blessuretijd Tom Caluwé scoren. Na een combinatie tussen Tim Cornelisse en Simon Cziommer kwam de bal via het been van Resit Schuurman voor de voeten van de Belg, die geen moeite had om doelman Erik Heijblok te verschalken.

Den Ouden was kort na de pauze dicht bij de gelijkmaker. De normaal gesproken zo trefzekere spits trof de paal, na geklungel van Ali Boussaboun. Een kwartier voor tijd kreeg invaller Steve de Ridder een enorme kans, maar ook hij raakte het houtwerk.

Juist in de fase waar een gelijkmaker niet zou misstaan bepaalde Michael Silberbauer in de 84ste minuut de eindstand op 2-0. De Deen was het eindstation van een Utrechtse counter en wist in vrijstaande positie binnen te schieten.

Utrecht stijgt door de zege naar de elfde plaats in de Eredivisie. De Graafschap blijft op de viertiende plaats steken.