zondag, 13. januari 2008 - 17:25

Utrecht mist final touch

(Elfvoetbal) Utrecht heeft in eigen huis niet kunnen stunten tegen Heerenveen. De ploeg van Willem van Hanegem kwam in de eerste helft met 0-2 achter, maar herstelde die achterstand. Winst bleek een brug te ver. De Domstedelingen zullen vooral niet blij zijn met de eerste helft van de wedstrijd.

Daarin speelde de ploeg te mat en liet het Heerenveen makkelijk scoren. Al binnen een minuut maakte Danijel Pranjic de 0-1 uit een vrije trap, waarbij doelman Michel Vorm blunderde.

Utrecht probeerde de wedstrijd daarna te controleren, maar kon niet voorkomen dat Michael Bradley scoorde. In de tweede helft walste Utrecht echter over de Friezen heen. Meer dan twee doelpunten kon het echter niet maken. Eerst maakte Alje Schut de aansluitingstreffer. De gelijkmaker kwam op naam van Sander Keller.

Vooral Robin Nelisse zat niet in de wedstrijd. Zijn balbehandeling was niet in orde en dat zorgde er mede voor dat Utrecht niet op voorsprong kwam. Na tien minuten in de tweede helft was hij net te laat op een voorzet van Leroy George, waardoor de gelijkmaker op zich liet wachten. Vlak na de 2-0 had hij zelf kunnen zorgen voor de 3-2. Een schitterende aanval, met hakjes van Lucian Sanmartean en George brachten de bal bij Cedric van der Gun, waarop Nelisse opnieuw de bal niet goed behandelde. Dat herhaalde zich ook een keer in blessuretijd.

Heerenveen had in de tweede helft geen schijn van kans. Slechts één keer kregen de Friezen de kans om een doelpunt te maken. Na een handsbal van Tim Cornelisse kreeg Heerenveen een strafschop, die door Gerald Sibon werd gemist.

Rondom die strafschop ontstond een enorm tumult, waarbij verschillende kaarten werden gegeven. Wat daarbij opvallend was, was dat juist trainer Willem van Hanegem geen kaart ontving. De trainer van Utrecht betrad het veld, maar mocht gewoon in de dugout blijven zitten. Dit terwijl NEC-trainer Mario Been vrijdag voor hetzelfde vergrijp rood kreeg. Niet veel later kreeg Van Hanegem die sanctie echter wel, omdat hij opnieuw commentaar op de leiding had. Met het gelijkspel schiet geen van beide ploegen iets op. Beiden hadden moeten winnen om goed aansluiting te houden bij de subtop.