vrijdag, 15. augustus 2008 - 14:17

Van Bommel definitief terug in Oranje

(Elfvoetbal) Mark van Bommel maakt zijn rentree bij het Nederlands elftal. De middenvelder van Bayern München zit bij de definitieve selectie van schoonvader Bert van Marwijk. De nieuwe bondscoach van Oranje maakte vandaag zijn negentienkoppige selectie bekend voor de oefenwedstrijd tegen Rusland, komende woensdag.

Het is inmiddels twee jaar geleden dat de stofzuiger van de Duitse landskampioen in het Oranje-shirt speelde. Van Bommel speelde op het EK 2006 in Duitsland zijn laatste interland. Hij kon toen niet voorkomen dat Nederland in de achtste finales werd uitgeschakeld door Portugal (1-0).

Na het WK bedankt Van Bommel voor het Nederlands elftal. Toenmalig bondscoach Marco van Basten uitte meerdere malen kritiek op zijn spel, waarop de 31-jarige middenvelder besloot niet meer onder Van Basten te willen spelen.

Van Marwijk heeft geen plek in zijn selectie Voor Clarence Seedorf. De bondscoach geeft voorlopig de voorkeur aan andere spelers. "Sneijder is nu geblesseerd, maar Rafael van der Vaart, Robin van Persie en Ibrahim Afellay kunnen ook goed achter de spits spelen. Dat wil niet zeggen dat ik Seedorf al heb afgeschreven. Als het niet loopt met de huidige spelers, kom ik misschien wel weer bij hem uit."

De selectie van Oranje:
Doel: Maarten Stekelenburg (Ajax), Henk Timmer (Feyenoord)

Verdediging: Khalid Boulahrouz (VfB Stuttgart), Giovanni van Bronckhorst (Feyenoord), Tim de Cler (Feyenoord), John Heitinga (Atlético Madrid), Joris Mathijsen (Hamburger SV), André Ooijer (Blackburn Rovers)

Middenveld: Ibrahim Afellay (PSV), Mark van Bommel (Bayern München), Orlando Engelaar (FC Schalke 04), Nigel de Jong (Hamburger SV), Rafael van der Vaart (Real Madrid), Demy de Zeeuw (AZ)

Aanval: Klaas Jan Huntelaar (Ajax), Dirk Kuyt (Liverpool), Robin van Persie (Arsenal), Arjen Robben (Real Madrid), Jan Vennegoor of Hesselink (Celtic)
Categorie:
Tag(s):