zondag, 16. maart 2008 - 19:20

Vermoeid PSV niet langs Roda JC

(Elfvoetbal) Een zichtbaar vermoeid PSV is er zondag in Kerkrade niet in geslaagd van Roda JC te winnen. Door een doelpunt van Jefferson Farfán halverwege de tweede helft leek het lange tijd 0-1 te worden, maar uitblinker Marcel Meeuwis zorgde in de laatste seconde voor de remise.

PSV had de hele wedstrijd geen aanspraak gemaakt op een overwinning. Roda was de ploeg die vanaf minuut één van het duel aanstalten maakte om de zege op te eisen.

De ploeg uit Eindhoven speelde langzaam, afwachtend voetbal en oogde zichtbaar vermoeid na het zware UEFA-Cupduel met Tottenham. Het begon bij PSV al verkeerd toen na vier minuten Carlos Salcido in de fout ging. De Mexicaan wilde de bal over de achterlijn laten lopen, maar werd door Jeanvion Yulu Matondo verschalkt. De Belg schoot echter de bal in het zijnet.

Vanaf dat moment ontstond een wedstrijd waarin PSV geen schijn van kans maakte. De meeste mogelijkheden waren voor Roda. PSV had echter het geluk dat de aanvallers van Roda, Yulu Matondo voorop, niet scherp genoeg waren. Marcel Meeuwis was een ware plaag op het middenveld voor PSV. Bijna elke aanval begon bij de aanvoerder van Roda. De Limburgers gingen alleen iets te veel mee in het trage tempo van de koploper, waardoor doelpunten uitbleven.

Door een grove fout van Marcel de Jong zorgde Farfán voor de voorsprong voor de koploper. Trainer Raymond Atteveld bracht direct Sekou Cissé in het veld voor Nelson Wau, waardoor Roda nog meer nadruk op de aanval legde.

Vier minuten voor tijd kreeg die aanvaller een goede kans bij de eerste scrimmage voor het doel van Gomes. Hij schoot echter, net als Yulu Matondo en Dieter van Tornhout niet zuiver genoeg, waardoor PSV op voorsprong bleef. In de laatste minuut van de blessuretijd maakte een sterk aanzettend Roda de verdiende gelijkmaker. Uitblinker Meeuwis jaagde de bal, opnieuw in een scrimmage, in de kruising.

Door het gelijkspel nadert nummer twee Ajax, woensdag tegenstander van PSV, de koploper tot op vier punten. Speelt PSV woensdag opnieuw zoals het zondag deed, dan zou de competitie wel weer eens een heel spannend slot kunnen krijgen. PSV lijkt vermoeid en Ajax ruikt bloed.