zaterdag, 19. januari 2008 - 23:10

Vitesse blijft in vorm

(Elfvoetbal) Vitesse heeft opnieuw prima gepresteerd door te winnen van Heracles Almelo. De Arnhemmers speelden vooral in de tweede helft redelijk aanvallend en waren met 2-0 te sterk.

Bij Vitesse lijkt het lek boven. In het begin van de competitie speelde de Arnhemse ploeg lelijk behouden en verdedigend voetbal. Het haalde genoeg punten om niet te ver achterop te raken, maar het aantal doelpunten was te laag.

Na de winterstop lijkt de ploeg van trainer Aad de Mos de kwaliteiten die het - ook daarvoor al - bezit wel te benutten. De aantrekkelijke spelers als Theo Janssen, Mads Junker, en Santi Kolk krijgen nu wel de ruimte om te laten zien waarin ze goed zijn: kleine openingen creëren, korte steekpassjes en snelle combinaties. Voor de winterstop was daarvan nauwelijks sprake. Vorige week tegen De Graafschap was echter al een nieuw Vitesse zichtbaar. Ook in de tweede helft tegen Heracles was iets van de nieuwe flair te zien.

In de tweede helft, want in de eerste helft speelde Vitesse nog weinig overtuigend, had de ploeg van Aad de Mos de beste mogelijkheden, want Heracles kwam er helemaal niet aan te pas. Heracles ging zwalkend over het veld en Vitesse hield makkelijk het hoofd boven water.

Vitesse kwam aan het eind van de matige eerste helft op 1-0 voorsprong na een hoekschop van Theo Janssen. Remco van der Schaaf kopte de bal hard binnen.

In de tweede helft speelde Vitesse snel en aantrekkelijk aanvallend voetbal met invaller Juan Lorca, Mads Junker en Santi Kolk in de hoofdrollen. Al binnen tien minuten maakte Santi Kolk de 2-0. Doordat Heracles nog geen moment in de wedstrijd had gezeten, was daarmee ook de wedstrijd gespeeld. Het enige smetje op het blazoen bij Vitesse was het ontbreken van meer doelpunten.

De ploeg van De Mos had wel de mogelijkheid om meer doelpunten te maken maar Junker (kopbal), Kolk (stiftje) en Lorca (schot naast) misten goede kansen.

Voor Vitesse betekent de zege wel dat het aansluit bij de middenmoot. De ploegen daar staan allemaal dicht bij elkaar en als het Vitesse lukt om de huidige vorm ook tegen betere tegenstanders te uiten, is het nog tot veel in staat.