woensdag, 29. oktober 2008 - 22:34

Vitesse pakt in twee minuten eerste overwinning

(Elfvoetbal) Vitesse heeft eindelijk de eerste overwinning van het seizoen binnen. Op bezoek bij Heerenveen werd met 2-0 gewonnen. Een wedstrijd die de Friezen in twee minuten weggaven.

Na twee gelukkige momenten kon Santi Kolk de eerste treffer maken. De Vitesse-aanvaller zag een kwartier voor tijd de beslissende pass door de benen van een verdediger gaan en zijn schot werd in eerste instantie gered. Alleen ketste de rebound terug op de knie van de Vitesse-aanvaller, die zo toch nog scoorde.

Daarna wist de Friese verdediging even niet meer waarvoor het was ingehuurd en stond de poort wagenwijd open. Hofs kon er nog geen twee minuten later 2-0 van maken. Omdat Heerenveen de belangrijkste spelmakers Danijel Pranjic (hamstringblessure) en Gerald Sibon (onzichtbaar) al naar de kant had gehaald, kon de thuisploeg in de slotfase geen offensief meer starten.