vrijdag, 21. maart 2008 - 23:25

Vitesse vecht tegen zichzelf en speelt gelijk

(Elfvoetbal) Vitesse heeft vrijdagavond in eigen huis met 3-3 gelijkgespeeld tegen NAC Breda. In een ware veldslag was Santi Kolk met twee treffers de belangrijkste man aan Arnhemse kant.

Vitesse bewees, net als in de verloren wedstrijden tegen FC Twente en VVV-Venlo, een slow starter te zijn. Een foute terugspeelbal van ras-Arnhemmer Theo Janssen werd al na vier minuten genadeloos afgestraft. Fouad Idabdelhay benutte het buitenkansje en schoot de openingstreffer tegen de touwen. NAC rook bloed en zocht naar een verdubbeling van de score. Remco van der Schaaf hielp de Brabanders een handje. De aanvoerder kopte, na een voorzet van Kurt Elshot, in eigen doel.

De inmiddels withete Aad de Mos greep tien minuten later in. Opmerkelijk genoeg gingen niet Janssen en Van der Schaaf naar de kant, maar Jasar Takak en Anduele Pryor. Haim Megrelishvili en Mads Junker vervingen de twee pechvogels. Opmerkelijk is dat de Israëliër in de verloren uitwedstrijd tegen FC Twente afgelopen weekeinde al na vijf minuten werd gewisseld, De Mos bood Megrelishvili dus kans op eerherstel.

Met de twee verse krachten ging de thuisploeg op zoek naar de aansluitingstreffer. Schoten van Santi Kolk en Juan Lorca werden door NAC-doelman Jelle ten Rouwelaar knap gepakt. Tien minuten voor rust schoot de goed spelende Claudemir de 1-2 binnen. De Arnhemmers probeerden nog voor rust de achterstand weg te poetsen. In een fase waar de gelijkmaker dichtbij was, bracht Rogier Molhoek (40ste minuut) het verschil weer op twee doelpunten. Een voorzet van Csaba Fehér kwam bij toeval voor de voeten van Molhoek. De middenvelder wist na een knap hoogstandje de bal prachtig in de verre kruising te schieten.

Na de thee begon Vitesse furieus aan het tweede bedrijf. In een tijdbestek van vier minuten bracht Santi Kolk de thuisploeg naast NAC. In de 53e minuut werd een flitsende aanval van Vitesse beloond. Een knappe steekpass van Claudemir werd door Kolk in de loop raakgeschoten: 2-3.

De gelijkmaker kwam tot stand na een hoekschop van Theo Janssen. De linkspoot draaide de genomen corner tegen de verre lat, waarna Kolk er als de kippen bij was en de 3-3 eindstand snoeihard binnenschoot. Vitesse ging hierna voor de volle winst.

NAC bleek een taaie tegenstander en hield knap stand. Op wat gevaarlijke schoten na, kregen beide kemphanen geen grote kansen meer.

Anthony Lurling viel een half uur voor tijd uit met een hamstringblessure. Het is nog onduidelijk hoe lang NAC de aanvaller moet missen.

Door het gelijke spel moet Vitesse afwachten wat de concurrenten FC Utrecht en NEC dit weekeinde gaan doen. NAC sprokkelt weer een punt en blijft knap achter de traditionele top drie staan.