zaterdag, 9. februari 2008 - 0:30

Vliegverkeer houdt zich aan de regels

Lelystad

Het vliegtuigsignaleringssysteem in Infocentrum Lelystad heeft in de afgelopen maand januari 4.170 vluchten boven het stedelijk gebied van Lelystad geregistreerd en vastgelegd. Dat is opnieuw rustiger dan voorgaande maanden, maar wel drukker dan dezelfde maand vorig jaar. Toen werden namelijk 3.548 vliegbewegingen geregistreerd

Het vliegverkeer heeft zich ook in januari 2008 aan de regels gehouden, want er is in deze maand geen vliegtuig geweest die onder de geldende grens van 4.000 voet kwam.

Nachtvluchten beneden de 7.000 voet (2.100 meter) komen weinig voor: in januari waren er tussen middernacht en 06.00 uur ’s ochtends 11 vliegtuigen die lager dan 7.000 voet overkwamen. Tussen 23.00 en 07.00 uur kwamen 23 vluchten over.
Het vliegtuigsignaleringssysteem legt alle informatie vast over datum, tijdstip, vlieghoogte, luchtvaartmaatschappij en vliegrichting van vluchten boven Lelystad. Dit betreft voornamelijk vliegverkeer van en naar Schiphol.

‘Live’ op de website
Bewoners kunnen alle vluchtgegevens boven Lelystad zelf raadplegen via de website van Infocentrum Lelystad. Ook de actuele situatie wordt op de site weergegeven. Zo kan elke inwoner precies volgen wat er gebeurt in de lucht boven de eigen woning.

Kijk op www.infocentrum.lelystad.nl voor een volledig overzicht van alle vliegtuigregistraties.
Provincie:
Tag(s):