dinsdag, 9. december 2008 - 20:08

Voorverkoop Suzuki Alto 1.0 gestart

De voorverkoop van de uitvoeringen van de nieuwe Suzuki Alto, de 1.0 Comfort, is van start gegaan. De sportief en stijlvol vormgegeven Alto 1.0 Comfort is verkrijgbaar voor de uiterst scherpe prijs vanaf 8.499 euro. Deze uitvoering is voorzien van een zeer zuinige maar krachtige driecilinder 1.0-liter-benzinemotor - met een gemiddeld verbruik van slechts 4,4 liter per 100 km (1:22,7) - en een handgeschakelde vijfversnellingsbak. De CO2-uitstoot van deze uitvoering is beperkt tot slechts 103 g/km en blijft daarmee buiten het beoogde 2009 BPM belastingregime.

De Suzuki Alto is na de Swift, de Grand Vitara, de SX4 en de Splash het vijfde nieuwe Suzuki-model binnen vier jaar dat wereldwijd wordt geïntroduceerd. In Nederland is de nieuwe Alto vanaf medio april 2009 leverbaar in drie trendy uitvoeringen. Behalve de 1.0 Comfort brengt Suzuki een 1.0 Base-uitvoering (de basisversie) en de 1.0 Exclusive (de topuitvoering) op de markt. De 1.0-liter-benzinemotor van de Alto levert een maximum vermogen van 50 kW (68 pk) bij 6.000 t.p.m. en een maximumkoppel van 90 Nm bij 4.800 t.p.m. Een volautomatische viertrapstransmissie wordt leverbaar op de Comfort en Exclusive uitvoeringen. Het aerodynamische ontwerp staat garant voor een lage luchtweerstand (cd: 0,30). Door zijn zeer lage brandstofverbruik en minimale CO2-uitstoot voldoet de nieuwe Alto nu al aan de strenge Euro 5-emissienorm. De handgeschakelde Alto 1.0 Comfort wordt met een CO2-uitstoot van slechts 103 gram per kilometer vrijgesteld van de beoogde 2009 BPM wetgeving en valt voor de zakelijke rijder in het laagste bijtellingspercentage (14%) voor de inkomstenbelasting. De houderschapsbelasting bedraagt in 2009 slechts 25% van het normale tarief.

De Suzuki Alto koppelt ruimte en comfort aan bescheiden buitenafmetingen en een sportief aerodynamisch topontwerp. Het exterieur van de Suzuki Alto is een elegante mix van fraaie, vloeiende vormen en strakke lijnen. In de Alto is de enorme ervaring van Suzuki op het gebied van compacte auto's verwerkt. De grote druppelvormige lichtunits aan de voorzijde en de stoer vormgegeven grille springen meteen in het oog. Aan de achterzijde lopen de stijlvolle lichtunits naadloos over in de bumper. De bumpers zijn standaard in de carrosseriekleur gespoten. De Alto wordt standaard geleverd met vijf deuren, waardoor het ook achterin eenvoudig instappen is. De Suzuki Alto 1.0 Comfort is standaard zeer compleet uitgevoerd, met onder meer elektrische stuurbekrachtiging, centrale deurvergrendeling met afstandsbediening, elektrisch bedienbare ramen voor, in hoogte verstelbaar stuurwiel, achterruitwisser en sproeier en "two-tone-" en "metal-look" accenten in het interieur.

Qua veiligheid is de nieuwe Alto eveneens dik in orde met onder meer standaard ABS met EBD (elektronische remkracht verdeling), BAS (Brake Assist System/remassistent), frontairbags voor de bestuurder en passagier, gordijn-hoofdairbags voor en achter en zij-airbags in de voorstoelen.
Categorie:
Tag(s):