zondag, 13. januari 2008 - 23:13

Webster wint Lakeside finale 2008 na superspannende partij

De Lakeside World Darts 2008 werd zondag 13 januari beëindigd met een spannende finale tussen Simon Whitlock en Mark Webster. Webster als geplaatste speler nam het op tegen de ongeplaatste Whitlock die echter het hele toernooi geweldig had gespeeld. De partij begon wat matig maar werd uiteindelijk zeer spannend.

De eerste set kwamen beiden rustig op gang en na wat matige scores over en weer werden de scores flink hoger en Webster nam een voorsprong. Hij won de eerste twee legs en het werd 1-0 in sets. Whitlock die het hele toernooi uitstekdn speelde kon nu pas in de tweede set een leg winnen. De scores van Webster waren tot dat moment veel beter.

Ook de tweede set kwam op naam van Webster en Whitlock bleef zijn kansen verspelen en mistte op cruciale momenten de dubbels. Bij een 3-0 stand in sets pakte Whitlock een set. En de kansen leken te keren voor The Wizzard. Het werd 4-2 en nu leken de rollen omgedraaid; Whitlock ging dubbels raken en de maximale, 180 score werd regelmatig gegooid.
Webster bleef echter voor staan maar Whitlock liep in. Het werd 6-4 in sets.

In de elfde set won Whitlock twee legs op rij en en won de set met 3-0. Dit herhaalde hij nogmaals in de volgende set en het werd 6-5 in sets.
Webster bleef zichzekf ondanks de spanning en won uiteindelijk met 7-5 na een uitgooi van dubbel 10.

Mark Webster heeft de titel op zijn naam gekregen en hoewel het allemaal heel makkelijk leek was het dat natuurlijk allerminst.
Categorie:
Tag(s):