woensdag, 16. januari 2008 - 19:21

Weert krijgt tijdelijk busstation

Weert

De gemeente Weert gaat op korte termijn een tijdelijk busstation inrichten aan de Sint Maartenslaan aan de overzijde van het bestaande busstation. Dat is ondermeer nodig vanwege het extra busvervoer dat moet plaatsvinden tijdens de weekenden van 19 en 20 en 26 en 27 januari vanwege werk aan het spoor tussen Weert en Roermond, zo meldt de gemeente.

Sinds Veolia-Transport het openbaar busvervoer verzorgt in de provincie Limburg, is het aanbod en de frequentie van het openbaar vervoer in Weert sterk toegenomen. Hierdoor is het busstation aan de Sint Maartenslaan te klein geworden om alle bussen ruimte te bieden. Dit leidt regelmatig tot verkeersonveilige situaties en tot verslechtering van de doorstroming op het Stationsplein en de Sint Maartenslaan. Daar komt bij dat in de weekenden van zaterdag 19 en zondag 20 en zaterdag 26 en zondag 27 januari 2008 geen treinverkeer mogelijk is op het traject Weert - Roermond v.v. vanwege werkzaamheden aan het spoor. Treinvervangend busvervoer is in die weekenden noodzakelijk. Dit legt een nog grotere druk op het huidige busstation.

Daarom wordt tijdelijk ruimte voor twee kleine bussen gereserveerd op het parkeerterrein dat tegenover het busstation ligt. De consequentie is dat dit ten koste gaat van maximaal drie parkeerplaatsen. Het is echter wel de meest verkeersveilige oplossing. Het is een tijdelijke maatregel die naar aanleiding van recent spoedoverleg met Veolia-Transport tot stand is gekomen. De maatregel gaat in elk geval enkele maanden duren.
Provincie:
Tag(s):